Paulius Velaikis

 

asmeninis treneris 
BFP ir DFKA specialistas
sveikos  gyvensenos ir mitybos konsultantas
konsultantas  maisto papildų vartojimo klausimais 

Biografija 

Kultūrizmo ir fitnio treneriu dirba nuo 1996 m., asmeniniu treneriu – nuo 1998 m. Nuo 2008 m. veda funkcines treniruotes pagal DFKA treniruočių sistemą, kurios autorius yra.

1991 m. pradėjo užsiiminėti kultūrizmu Vilniaus sporto klube “Tauras”.

1994 m. pradėjo mokytis trenerio darbo pas Gediminą Bacevičių (sporto klubas “Apollo Gym”), daugkartinį Lietuvos kutūrizmo čempioną. 1996 m. – 2000 m. sėmėsi patirties pas trenerius Saulių Misevičių (“sporto klubas “Geležiniai Žmonės”), Vidmantą Malakauską („sporto klubas “MAVI”), Pavelą Jeršovą (Rusijos ir Europos kultūrizmo čempionas), Aleksandrą Nazarenko (vienas iš vedančių Rusijos asmeninių trenerių), Aleksejų Veselovą (žurnalo “Kul’tura Tela” vyr. redaktorius), racionalios mitybos bei maisto papildų vartojimo klausimais daug konsultavosi pas Anatolijų Ivanovičių Pšendiną (vienas iš vedančių Rusijos specialistų apie sportininkų mitybos biochemiją ir fiziologiją).

2002 m. su pagyrimu („raudonu“ diplomu) baigė Beno Weiderio kultūrizmo ir fitnio koledžą (Ben Weider’s College of Bodybuilding and Fitness) Sankt Peterburge ir įgijo trenerio bei fizinio lavinimo dėstytojo-organizatoriaus (specializacija – kultūrizmas ir fitnis) specialybę. Turi tarptautinį fitnio ir kultūrizmo instruktoriaus sertifikatą, išduotą Weider Institute of Physical Culture.

1996 m.-2000 m. kultūrizmo ir fitnio treneris, asmeninis treneris “Apollo Gym” sporto klube.

2000 m.-2002 m. “Grožio Terapijos ir Kosmetologijos Centro” sveikatingumo komplekso “Fitnis Plius” vadovas, asmeninis treneris, fitnio treneris.

2003 m. – 2005 m.“Top Gym” sveikatingumo ir sporto klubo direktorius, asmeninis treneris, fitnio treneris.

Nuo 2005 m. dirba konsultantu sveikos gyvensenos ir fizinio pasiruošimo klausimais įmonėje “Top Gym sveikatingumo konsultacijos”.

2006 m. – 2008 m. dirbo fizinio rengimo treneriu „FC Vilnius“.

2008 m. – 2010 m. konsultavo bendro fizinio pasirengimo ir sveikos gyvensenos klausimais “Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos” sveikatingumo komplekso klientus.

2010 m. – 2012 m. dirbo asmeniniu treneriu, racionalios mitybos ir sveikos gyvensenos konsultantu sveikatingumo ir sporto klube “G7 Sportas”.

2012 m. – 2013 m. vedė asmenines treniruotes Kalnų Parko stadione bei sveikatingumo ir sporto klube “G7 Sportas” kaip nepriklausomas treneris.

Nuo 2013 m. rudens nutraukė bendradarbiavimą su sveikatingumo ir sporto klubu “G7 Sportas” ir pradėjo vesti asmenines treniruotes funkcinių treniruočių studijoje “Vitalis Sport”.

Šiuo metu treneris Paulius treniruoja ir konsultuoja pagal šias disciplinas:

  • Funkcinės treniruotės (Functional Training):
    • Bendras Fizinis Parengimas (BFP)
    • Daugiafunkcės kryžminės apkrovos (DFKA) treniruotės
    • Treniruotės su Kūno Svoriu (Bodyweight Training)
    • Primityvių Judesių Treniruotės (Primitive Movement Training)
    • Pusiausvyros Treniruotės (Balance Training)
    • Treniruotės su TRX (TRX Training)
    • Treniruotės su CrossCore (CrossCore Training)
    • Treniruotės su Svarsčiais (Kettlebell Training)
    • Treniruotės su Kuokelėmis (Clubbell Training)
    • Treniruotės su Virvėmis (Battle Ropes Training)
  • Riebalų Deginimo Treniruotės (Fat Burning Training)
  • Raumenų Tempimo Treniruotės (Stretching)
  • Sąnarių Gimanstika (Joint Mobility Training)
  • Treniruotės su Treniruokliais (kultūrizmas ir fitnis)
  • Konsultacijos sveikos mitybos klausimais
  • Konsultacijos sportinės mitybos ir maisto papildų vartojimo klausimais
  • Konsultacijos sveikos gyvensenos klausimais
  • Asmeninės Treniruotės

Pasiekimai

1999 m. absoliutus Lietuvos NABBA kultūrizmo ir fitnio čempionato čempionas „Mr. Fitness“ kategorijoje.

Apie save

Užsiiminėti kultūrizmu pradėjau 15 metų. Tuomet, būdamas 185 cm ūgio, svėriau tik 55  kg.  Ir man, kaip paaugliui, tai labai trukdė gyventi pilnavertį  gyvenimą. Sportuodamas per 7 metus priaugau iki 104 kg. Man tai buvo  didelis pasiekimas. Besportuodamas tiek pamėgau svorių kilnojimą, kad  nusprendžiau visą save tam ir pašvęsti. Pasitaikius pirmai progai mečiau  darbą, kuris man buvo nemielas, ir griebiausi mėgstamos veiklos.  Treneriu dirbti pradėjau 1996m. tuomet dar mažame “Apollo Gym” sporto  klube. 1998m. “Apollo Gym” jau buvo vienas didžiausių sporto klubų  Vilniaus mieste, turintis daugiausiai lankytojų. Trenerio darbo  patirties sėmiausi pas “Apollo Gym” savininkus Gediminą Bacevičių ir jo  žmoną Euriką Bacevičienę. Daug bendravau su tokiais Lietuvoje žinomais  specialistais, kaip Saulius ir Irina Misevičiai bei Vidmantas  Malakauskas. Daug žinių apie mitybą gavau iš savo dietologijos dėstytojo  Anatolijaus Ivanovičiaus Pšendino, vieno iš geriausių dietologijos  specialistų Rusijoje. Šie žmonės man suteikė labai daug naudingos  informacijos, už ką visiems jiems esu labai dėkingas.

2000m.  perėjau dirbti sveikatingumo komplekso “Fitnis Plius” vadovu į  tuometinį Grožio Terapijos ir Kosmetologijos Centrą. Toliau dirbau ir  salės instruktoriumi, ir asmeniu treneriu, sukaupdamas vis daugiau žinių  apie tai, kaip puoselėti savo sveikatą ir kūną. Čia supratau, kad  daugelis žmonių tiesiog nori gerai jaustis ir puoselėti savo kūną  nesiekdami sportinių aukštumų. Todėl vis daugiau dėmesio ir pradėjau  skirti būtent tokiems užsiėmimams. 2002m. išėjau iš GTKC ir dirbau tik  asmeniniu treneriu bei organizavau “Top Gym”sporto klubo įrengimo  darbus. 2003m. buvo atidarytas “Top Gym” sporto klubas, kuriam aš ir  vadovavau. 2005m. “Top Gym” sporto klubo veikla buvo pakeista į  sveikatingumo konsultacijas ir paslaugas. 2006m. pradėjau konsultuoti  “Vilniaus” futbolo klubą, kur buvau paskirtas atsakingu už futbolininkų  fizinį pasiruošimą (jėgos ir raumenų ugdymo treniruotės) bei jų mitybą  ir maisto papildų vartojimą. 2006m. pradėjau domėtis Bendro Fizinio Parengimo (BFP) treniruočių ypatumais ir niuansais. Įsitikinau, kad  sveikata, gera savijauta ir būtent bendras fizinis parengtumas yra  žymiai svarbesni, nei vien tik išvaizda.  Kai žmogus yra fiziškai  pasiruošęs panaudoti savo kūną įvairiose gyvenimiškose situacijose arba  tiesiog aktyviai praleisti savo laisvalaikį taip, kaip jam patinka, o ne  kaip išeina. Pats sumažinau savo kūno svorį nuo 104 kg iki 82 kg.  Pagerėjo ne tik bendra savijauta, bet ir ištvermė, greitis,  koordinacija, lankstumas. Pradėjau visapusiškai džiaugtis gyvenimu.  Tapau laisvas nuo valgymo 5  – 6 kartus per dieną. Supratau, kad reikia  ne gyventi dėl sporto, o tiesiog sportuoti, kad gyventi geriau. Todėl  savo ir kitų žmonių treniruotėse vis labiau pradėjau naudoti tik kūno  svorį ir laisvus svarmenis ir beveik visiškai atsisakiau treniruoklių.   2008m. pavasarį maisto papildų vartojimo konsultacijas teikiau Lenkijos  futbolo klubui “LKS Lodz”. 2009m. susisteminau visą turimą informaciją apie fizinių ypatybių ir kūno raumenų lavinimą. Taip buvo sukurta DFKA – Daugiafunkcė Kryžminės Apkrovos treniruočių sistema. Pagal ją dabar ir pats sportuoju, ir kitus treniruoju. Šiuo metu ir toliau sėkmingai konsultuoju ir  teikiu paslaugas sveikatingumo srityje bei padedu žmonėms rūpintis savo  sveikata ir kūnu, kas yra svarbu siekiant geresnės gyvenimo kokybės  visose gyvenimo sferose. Padedu žmonėms ne tik taupyti savo laiką ir  treniruotis efektyviau, bet ir siekti užsibrėžtų tikslų lengviau ir  greičiau.

el. paštas  velpal@topgym.lt

mob. +370 611 116 77

Leave a Reply